Fakültemiz Tarafından 1. Ulusal Öğrenci Kongresi Yapıldı

14 Ekim 2019 Pazartesi

Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başladı.

Üniversitemiz tanıtım filmi ile Fakültemiz tarafından hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından Üniversitemiz Folklor Ekibi halk oyunları gösterisini sundu.

Kongre Başkanı Fakültemiz Öğrencisi Merve DALDAL, Dekanımız Prof. Dr. Zeynep YEŞİL DUYMUŞ, Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Adnan YILMAZ ve Rize Belediye Başkanı Rahmi METİN tarafından açılış konuşmaları yapılarak bu yıl ilki gerçekleştirilen ulusal öğrenci kongresinin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür edildi.

Ardından organizasyona katkı sağlayan sponsorlara plaket takdim edildi.

Faklı konu ve konuşmacıların söz aldığı oturumlarda TOBB ETU Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer GÜNHAN “Oral Patoloji”, Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meral GÜNHAN “Periodontal Patogenez”, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Diş Hekimliği Endodonti Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Taha ÖZYÜREK “Endodontik Uygulamalar”, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem BİLİR  “Temel Yaşam Desteği”, Trabzon Adli Tıp Grup Başkanı Uzm. Dr. Hüseyin Çetin KETENCİ “Adli Tıp” ve Dt. Engin TAVİLOĞLU “Anterior Kompozit Restorasyonlarda Estetik” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

Ülkemizin çeşitli üniversitelerinden yaklaşık 500 öğrencinin katıldığı kongre 11-12 Ekim 2019 tarihleri arasında yapıldı. Bilimsel programın ardından sosyal program çerçevesinde ise katılımcılar ilimizin tarihi ve turistik mekânlarını gezdiler.