Ortak Zorunlu Yabancı Dil (İngilizce) Muafiyet Sınavı

28 Ağustos 2019 Çarşamba

Önlisans ve Lisans programlarına yeni kayıtlı veya önceki yıllarda başarısız olan öğrenciler için Ortak Zorunlu Yabancı Dil (İngilizce) Dersi Muafiyet Sınavı, öğrencilerin bağlı oldukları akademik birimlerin hizmet binalarında, 18/09/2019 Çarşamba günü saat 10:00' da yapılacaktır. Sınava katılmak isteyen öğrencilerin 17/09/2019  Salı günü  mesai  bitimine  kadar  okullarına   başvuru  yapmaları gerekmektedir.

Ortak Zorunlu Yabancı Dil Muafiyet Sınavı Tarihi: 18.09.2019 Çarşamba günü saat: 10.00

Sınav Yeri: Öğrencinin kayıtlı olduğu Fakülte/Yüksekokul/Meslekyüksekokulu

Muafiyet Puanı: RTEÜ Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin 17.maddesi uyarınca muafiyet sınavlarında başarılı olmak için bu sınavdan 100 puan üzerinden 60 ve yukarı puan alan öğrenciler ortak zorunlu yabancı dil derslerinden muaf olurlar. Alınan notlar adı geçen yönetmeliğin 31’ inci maddesine göre harf notuna çevrilerek genel akademik not ortalamasına katılır.

Not: Öğrencilerin tüm sınavlarda güncel fotoğraflı, geçerli kimlik belgesi (öğrenci kimlik kartı, TC kimlik belgesi, pasaport, sürücü belgesi) bulundurmaları zorunludur.