Fakültemizde Rize Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından "Yangın Eğitimi" verilmiştir.

16 Ocak 2024 Salı

Fakültemizde 2024 yılı Eğitim Yönetimi kapsamında düzenlenen "Kırmızı Kod Eğitimi, Yangın Söndürücülerin ve Hortumların Kullanımı, Yapısal Olmayan Risklerin Azaltılması (YORA)" konulu eğitim Rize Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nden Yasin Yılmaz ve ekibi tarafından gerçekleştirilmiştir. Hayatımızın her alanında karşılaşabileceğimiz yangınla mücadele etmek, hayati önem taşıyan ve herkesin öğrenmesi gereken bir konudur. Bu eğitim, yangın çıkması durumunda Kırmızı Kod Ekibinin nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda bilgi sahibi olmalarını, yangın türlerini, söndürme yöntemlerini, yangın söndürme ekipmanlarını ve bu ekipmanları nasıl kullanacağını öğrenmelerine yardımcı olmuştur. Bu eğitim sayesinde, Fakültemiz Kırmızı Kod Ekibi üyelerinin, yangın çıkması durumunda insanların hayatlarını kurtarmak için etkin bir şekilde mücadele edebilecek donanıma sahip olması amaçlanmıştır. Değerli katkılarından dolayı başta Rize Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nden Yasin Yılmaz ve Ekibine, Değerli katılımlarından dolayı Sayın Dekanımız Prof. Dr. Zeynep Yeşil Hocamıza ve tüm çalışanlarımıza teşekkür ederiz.